Momak i djevojka se ljube ogrnuti zastavama Srbije i Hrvatske (FOTO)

Share on Facebook

Na fotoservisu ''Imgur'' pojavila se fotografija na kojoj se ljube momak i djevojka ogrnuti zastavama Srbije odnosno Hrvatske.

zastave poljubac

Korisnik koji je fotografiju objavio opisao je i okolnosti pod kojima je nastala.

"Koledž 'United World' u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smješten u gradu koji je još uvijek podijeljen ratom u ljudskoj svijesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obilježila 50. godišnjica pokreta 'United World'. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada, Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom djevojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovdje u Mostaru, to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svijestima", napisao je autor fotografije.

Na zagrebačkom portalu Index.hr pojavio se veliki broj komentara, a došlo je i do očekivane rasprave između onih kojima se fotografija dopada jer promoviše pomirenje i i onih koji ne prelaze lako preko međusobnih razlika.

"Predivna slika. Tako treba, dosta je mržnje!", napisao je posjetilac pod imenom "zlocestiTulipan". "Ma ništa od 3. Yuge, drugovi... Ne ponovilo se to zlo", napisao je "Payback1991".

Blic.rs / Tuzlanski.ba

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com